Hallo. Wij zijn Rob en Loes. En we maken al jaren zelf Porta.
Tijdens een etentje in “Be my guest” te Wijk aan Zee, ontstond het idee om de Porta te delen, zodat anderen er ook van kunnen gaan genieten.. We raakten zo enthousiast, dat mensen om ons heen ter plekke mee gingen denken. Daar, bij “Be my guest”, ligt de oorsprong van Porta de Lucia.
We gingen direct aan de slag met onze eigen onderneming. Zo werd Porta de Lucia in maart 2022 geboren.
Anderen laten genieten van de biologische, op ambachtelijke wijze samengestelde Porta. Dat is het doel van Porta de Lucia.
Porta de Lucia is een kleinschalige onderneming.
We hebben veel plezier aan het creëren van Porta de Lucia. Het is dat plezier en het genieten in het delen wat ons drijft.
Onze Porta vin de Lucia rijpt in een donkere omgeving. Tijdens de rijpingsperiode testen we voortdurend op kwaliteit. Dat is een leuk moment voor ons, omdat er dan ook gekeurd mag worden!
We proeven elke keer weer de verdieping in de smaak van onze Porta
Na enkele maanden is de Porta rijp en kan er gebotteld gaan worden.
De Porta gaat in flessen van 50, 500 en 700 milliliter.